Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Eukalyptusvide - buske, ej träd

Hej!
Såg på södra Öland fullständigt underbara eukalyptusvide-buskar! När jag sedan frågar på plantskolor och söker på Internet så handlar det alltid om träd. De är då tydligen ympade på någon annan stam. Men samtidigt står det ibland i kategorin prydnadsbuskar! Jag har ju sett med egna ögon att det var en buske och inte ett träd på Öland!

Var kan jag få tag på en buske? Eller måste man hålla på att ympa själv? (Buskarna stod på en minigolfbana och jag kunde aldrig få svar på hur de kommit dit!)

Elisabeth

Odla Svarar: 

Salix integra 'Hakuro Nishiki' är den vanligaste sorten hos oss. Många tycker tydligen att det ska vara med stam, så därför säljs bara stamversionen hos oss.

Sorten 'Flamingo' ska finnas att köpa även utan stam, senast i Danmark har jag sett den.

Om du går till en större plantskola och frågar om de kan ta hem den till dig på rot, så tror jag nog att det ska gå bra. Tyvärr är den inte lika härdig på egen rot, så den bör sedan bo mycket skyddat och varmt.

En variant är också en lågympad planta där man bara har en kort stamstump nertill, men alltså med härdigare rötter.

Sylvia