Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ett riktigt ogräsområde

Hej Göran,
I samban med vår dränering har vi även grävt fram ett område på 3x7 meter där vi tänkte göra en vacker plast för buskar och träd eftersom den hamnar utanför vår uteplats. Min fråga är: området var innan ett riktigt ogräsområde och snart är det väl full fart på dom igen om vi inte gör något. Skall vi marktäcka med fiberduk och lägga ny jord, eller spraya med roundup, jag vill gärna ha området gräsbeklätt med buskar och träd inplanterade i. Vad gör jag först? Ogräs, gräsmatta, växter? När i tiden?

Jag vet inte var jag skall börja?

tacksam för svar,
hälsn, Eva

Odla Svarar: 

Det kan nog vara läge för roundup så att du blir av med alla rotogräs. Gör det när växtligheten kommit igång och läs på förpackningen när verkan är borta så att du kan så och plantera. Det kan vara klokt att bearbeta jorden och så gräsmattan i juli. Buskarna kan du sedan plantera i höst.

Göran