Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ett antal fruktträd

Köpte ett hus för 9 år sedan där det i trädgården var planterar ett antal fruktträd. Några av dessa har givit riklig skörd varje år, ett annat blommade för första gången förra året (4 stycken blommor) varav ett blev ett gult plommon. I år har vi hittat 2 blommor. Ett annat träd vet vi fortfarande inte vad det är (äpple eller päron) det blommar för första gången i år med 5 blommor! Är det normalt att det tar över 10 år för fruktträd att blomma? Kan det vara något som saknas i form av något näringsämne? För övrigt växer träden och ser friska ut.

Maria

Odla Svarar: 

Ja då, det kan ta så lång tid att få frukt, det beror på sorten. Men det är vanligare att man börjar få frukt efter 4-5 år.

Det kan ändå vara brist på något näringsämne, så du kan ta ett jordprov och göra det själv med hjälp av analyspaket eller skicka in till Analycen (http://www.analycen.se/jordanalys.asp) för att få veta vad det är din jord saknar eller har för mycket av. Det kostar några hundralappar men är väl använda pengar, för sedan vet du vad du ska gödsla med om det behövs.

Sylvia