Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Epiphyllum (bladkaktus)

Hej!
Jag har letat efter någon att fråga om min bladkaktus men hittar ingen utom denna sida. Jag vet att du svarar på frågor om prydnadsväxter i trädgården men jag provar ändå.

Min bladkaktus har blommat med närmare 150 blommor och det har aldrig hänt förr, nu när blommorna är överblommade så ser bladen en aning skrumpna ut, inte döda men skrumpna. Vet du något om hur man skall göra nu, beskära dessa blad eller ska jag klippa ner den helt, det finns ju även nya blad. Om du vet något om detta eller känner till någon annan jag kan skriva till så vore jag tacksam för svar.

MVH Kristina

Odla Svarar: 

Kaktusen har helt enkelt blommat så att blommorna har tagit all kraft ifrån bladen, därför är de skrumpna nu. Nu behöver den lugn och ro för att hämta kraft. Kaktusen kan hängas ut i trädgården under sommaren, t.ex. i ett träd i skuggan under grenarna. Ha den i en korgampel e.d. så att ev. regnvatten inte samlas i ampelns botten.

Vattna då och då om det inte regnar och ge gödning 2-3 ggr/under sommaren. Ta in den innan det blir frost på hösten.

Sylvia