Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

En gammal växt

Lappblågull, Polemonium acutiflorumHej,
i min mammas trädgård i Norrbotten finns en blomma som återuppstått av sig själv efter flera års frånvaro, till min mors stora glädje, men vi har ingen aning om vad det är för sorts blomma. Den doftar en aning och står i halvskugga. Skickar med en bild som jag hoppas kan hjälpa dig att hjälpa oss.

Tack på förhand,
med vänlig hälsning
Ann-Britt

Odla Svarar: 

Den är en vitblommande blågull, ev. lappblågull (Polemonium acutiflorum) eftersom den växer i Norrbotten. Den förekommer vildväxande sällsynt i nordligaste Sverige. Den växer på fuktig, ofta på något sätt kulturpåverkad mark, till exempel vid vägkanter, dikesrenar och stränder.

Sylvia