Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

En

Jag ville vara miljövänlig och köpte en En i år (tänkte gräva ner den på landet i vår). Kan det vara så illa att den frös i och med det att den stod ute i minusgrader innan vi köpte den. Den står (stod i kruka. Istället för gran så var detta ett bra köp om man kan plantera ut den på landet. Hur ska jag sköta den bäst? Jag vill gärna att den ska överleva vintern och våren!!

Maria 

Odla Svarar: 

Om den har frusit redan i plantskolan så kanske kan du få en ny nu när de rear div. "julenar"? Om de nu ska vara bättre på samma ställe...men fråga kan man ju.

Du får ha den ljust men svalt, planterad i en lite större kruka och så håller du den fuktig men ej blöt. På våren kan du börja träna den för utelivet genom att ställa ut den, lätt skuggigt, först några timmar per dag, sedan allt längre tider tills den kan stå ute hela dygnet och blir sedan planterad i april-maj.

Sylvia