Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Emeraldn`n Gold - giftig

Hej
Jag har äntligen hittat vad jag vill ha som låg häckväxt på vår mur vid tomtgränsen, guldbenved Emerald`n Gold. Nu har jag fått höra att den är giftig. Då vi har många barn i området skulle jag vilja ha mer information om växten.

Tack på förhand Mia E

Odla Svarar: 

Benved är giftig på så sätt att de gula/rödorange frukterna är magretande och fröna innehåller hjärtglykosider. Men detta gäller främst de med hängande frukter, vilka din utvalda sort inte har. Så den är nog ganska så harmlös, då det inte finns något som lockar till förtäring. Några förgiftningsfall med den har jag inte hört talas om i Sverige.

Sylvia