Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Eftersökt växt

Hej!
Nu vet jag (tror jag) svaret på den växt jag sökt så länge. Känner du till Malva Variegata? En 2 m hög, luden, gul/grön växt som är tvåårig och blommar med små rödrosa blommor - om man har tur och har behandlat den rätt.

Har du en bild på den? Skötselbeskrivning? Jag kommer att få frön från Luleå men vill veta hur jag sköter den. Jag bor i Västerås.

Hälsn/Margaretha

Odla Svarar: 

Ja, Malva 'Variegata', bättre känd med namnet Lavatera arborea 'Variegata'.

Här ser du bilder, rulla ner lite på sidan:
http://www.malvaceae.info/Genera/Lavatera/galleryA.html

Du sår fröna i vanlig ordning, har dom inomhus, skolar om några ggr (växer fort!) och sedan vänjer den sakta för utelivet när nattfrosten inte längre hotar. Sedan kan du plantera den i rabatten. Den dör ju efter att den har blommat, alltså så nya varje vår (men starta gärna redan i februari!) så har du alltid blombara plantor på gång.

Sylvia