Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Edelweiss

Hej Sylvia!
Förra året fick jag Edelweiss-frön av en guide i Österrike. Nu har jag sått dom inomhus. Frågan är hur jag ska plantera ut dom sen. Vilket läge trivs dom i och hurdan jord skall dom ha? Är dom svåra att få att trivas?

Hälsn.
Tina i Uppsala

Odla Svarar: 

Det är en alpväxt, så den trivs bäst på i en kalkhaltig, sandblandat jord i ganska torr och väldränerad plats, alltså i ett stenparti e.d. Den gillar full sol och värme. Den är väl inte svårare att klara än vilken annan stenpartiväxt som helst, men skydda den mot vinterväta om du inte har ett rejält snötäcke att erbjuda den under vintern!

Sylvia