Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dvärgdadelpalm och julgran

DvärgdadelpalmHej!
Jag har en jättefin dvärgdadelpalm som vi sommartid har i vårat uterum. Nu på vintern har vi tagit in den och ställt den ljust. Men nu till jul då julgran ska tas in och kläs, hur fungerar det tillsammans med en dvärgdadelpalm? Klarar palmen av att stå i samma rum som julgranen? (Vi har köpt en kungsgran, om det spelar någon roll.)

Helena

Odla Svarar: 

Granen innehåller ju en massa "invånare" så man får vara observant så inga sådana får för sig att flytta!

Etylengasen som granen utsöndrar kan också ställa till det, men kungsgran är ändå liiite "snällare" än rödgran. Etylen kan få en del blommor att vissna och andra växter kan tappa blad. Alltså är det bättre om du kan flytta palmen och ev. andra känsliga krukväxter till ett annat rum så länge ni har granen inne.

Sylvia