Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dvärg-Stella-träd

Hej!
Har ett dvärg-Stella-träd (ca 4 år gammalt). Det får alltid mycket löss på försommaren. I år var det hemskt. Jag både knipsade av de mest angripna skotten och sprutade med såpvatten och andra medel. Jag tycker att jag fick ganska bra bukt med lössen. I augusti började trädet att blomma för andra gången för säsongen. Varför blev det så? Hur undvika att det blir så?

Marika 

Odla Svarar: 

Det var ett svårt lusår i år. Trots behandlingar lyckades du inte begränsa lössens angrepp. Under själva angreppet växte inte trädet alls. Du klippte ju också bort kvistar. När sedan lössen dog. (Det gör de alltid för de angrips av någon bakterie eller svamp) så började trädet växa om. Då hade det tappat tidsorienteringen och började blomma. Nästa år som förhoppningsvis inte blir ett lusår kommer det att löva på och blomma som vanligt.

Göran