Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dubbel Prästkrage

Hej,
Tack för en mycket trevlig hemsida!
Jag har haft förmånen att överta min mormor och morfars gamla trädgård med en hel del rariteter. En av dessa rariteter var något som min morfar kallade för dubbel prästkrage. Något som jag inte sett i handeln. Vanliga prästkragar som också finns utarmar denna dubbla variant och tyvärr lyckades endast en enstaka blomma orka upp i den igenvuxna trädgården för snart 2 år sedan. Min fråga är kan jag vänta mig att en ny planta kan dyka upp via gamla stammar eller var det ett frö som klarat sig genom tiderna tills nyligen?

Finns dubbla prästkragar i handeln?
Det enda jag har är ett foto..

Tack!
Hans-Erik

Odla Svarar: 

Om du skulle få syn på den dubbla igen så se till att rensa bort alla enkla som utarmar den! De enkla är starkare och tar över om du inte hjälper den dubbla och tar bort de enkla. Ge den dubbla lite kogödsel och/eller lite mer jord.

Det finns flera olika dubbla sorter att köpa i välförsedda plantskolor, men att bevara den gamla sorten skulle ju vara kul!

Dubbla kan heta Chrysanthemum maximum 'Christine Hageman', Chrysanthemum maximum 'Wirral Supreme' m.fl.

Sylvia