Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dubbel Gullviva 'House in House'

Dubbel gullviva 'House in House'. Jag har träffat på denna sortens gullviva. Jag har för ett antal år sedan frågat en botaniker om den är vanlig i vårt land. Svaret blev då att den finns möjligen i England och att det var en gammal sort.

Vi är "mycket rädda om plantorna"!

Kan du svara mig på om hur pass vanlig denna är?

Tacksam för svar/Lillemor

Odla Svarar: 

Även om du har träffat på den ute i naturen så är den ju inte direkt vanlig där. Men i våra trädgårdar finns det flera varianter av den, själv har jag åtminstone 3 olika, varav en är precis lika den vilda förutom att den är Hose-in-hose. Var verkligen rädd om din lilla raritet, den är förtjusande!

Sylvia