Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dubbel Flitig Lisa

Jag har en dubbel Flitig Lisa vars blommor inte slår ut, de yttersta tunna blombladen släpper inte taget. Har försökt hjälpa den genom att "pilla lite", men det hjälper inte. Vad ska jag göra?

Kerstin i Mantorp

Odla Svarar: 

Detta brukar bero på torr luft. problemet brukar avhjälpas när man kan ha växten ute, men det är ju för tidigt och kallt ännu.

Pröva att antingen dra på en plastpåse med andningshål över växten (kanske inte så snyggt...) eller använda djupa tallrik-metoden: ta en stor tallrik, lägg småstenar eller lecakulor i den, häll i vatten och placera växten på stenarna så att den inte står i vatten själv. Ha inte växten för varmt heller, den gillar inte att stå över ett gassande element utan svalt och luftigt.

Sylvia