Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Druvranka 'White van der Laan'

Jag har fått en druvranka för ett år sedan som heter 'White van der Laan'. Den har jag planterat i en kruka som står på verandan i söderläge. Hur ska jag få den att trivas och växa vidare? Kan den stå i kruka över vintern? Den har växt bra men har inga druvor. Ska den beskäras? Jag bor i södra Stockholm.

MVH Hilde Lindblad

Odla Svarar: 

Övervintra den ute. Gräv ner hela krukan om du inte bestämt dig var du ska ha den. Den ska beskäras så att det blir en stock. I toppen på den kan du släppa fram ett antal rankor. Dessa rankor tas bort på hösten. Men du kan också låta den växa vilt utan beskärning.

Göran