Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dracaena sanderiana 'Lucky'

Hej Sylvia,
Jag har fått en "pinne" köpt på IKEA, av en bambusort, Dracaena Lucky, det är allt jag vet.

Den skall stå i lite vatten och förmodligen utveckla rötter för senare plantering.

Vad är det för sort? Hur stor blir den? Hur skall jag förfara när den fått rötter, kruka eller friland? Kan jag plantera ut den i trädgården (jag bor i Göteborg), och i så fall när? Hur skall den stå i trädgården i så fall, är den ömtålig?

Tack på förhand för ditt svar!
Mvh Stig

Odla Svarar: 

Numera säljs olika sorters pinnar som "bambu" även om de inget har att göra med den riktiga bambun. Så är även din pinne en Dracaena sanderiana 'Lucky', alltså en exotisk regnskogsväxt som inte lämpar sig för odling utomhus hos oss.

När den fått rötter plantera den i kruka med Lecablandad blomjord. Under de varmaste sommardagarna kan den visserligen stå ute i halvskugga men måste passas noga med vatten. Inomhus sköts den som en vanlig krukväxt. Placeras inte i direkt sol. Får inte torka ut helt.

Sylvia