Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dött plommonträd

Dött plommonträdJag har ett plommonträd som i år varken fått några blad eller blommor. I toppen ser det ut som att det är på gång att slå ut lite men det händer inget mer. Bor i Göteborg så det borde ha slagit ut för minst en månad sedan. Förra året såg trädet friskt ut och gav mycket plommon som såg helt normala ut, inga skador på bladen vad jag minns. Trädet skjuter ganska mycket rotskott. Det är lite skadat på stammen. Vet ej åldern, kanske 10 år. Kan det finnas något hopp? Har tagit bort gräset under och gödslat med kogödsel och gräsklipp.

Margareta

Odla Svarar: 

Det verkar ju inget vidare. Är det så att den är ringbarkad (hur ser skadan på stammen ut??) av rådjur eller harar så är det nog kört för huvudstammen.
Men om den växer på egen rot, dvs. är inte ympad på "vild" stam, och det kommer skott från roten, så kan man ju alltid få ett nytt träd eller buske genom att låta någon/några av skotten växa upp.

Sylvia

Hej Sylvia!
Tack för svaret!
Jag skickar några bilder på skadorna.

Mvh Margareta

Det är kräfta. Så det är lika bra att ta bort den sjuka stammen och låta nya växa upp istället. Men om det är vildskott som kommer från roten så är det lika bra att köpa ett nytt träd. Men plantera inget nytt på exakt samma ställe!

Sylvia