Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Doroteablommor

Jag hade sån tur att hitta, och köpte Doroteablommor på torget i maj. Nu skulle jag vilja fortsätta att ha dessa blommor, men vet att de inte är helt lätta att få tag på.

Kan jag ta fröer av de jag har nu? Hur gör jag för att de ska hålla sig till nästa vår? Hur gör jag vid ev. sådd då? Försådd inomhus? Eller direktsådd ute?

Tacksam för svar.
Sussie 

Odla Svarar: 

Det går alldeles utmärkt att ta frö. Men låt inte för många stjälkar gå i frö, för då slutar de att blomma. De utblommade stjälkarna vore bäst att plocka bort kontinuerligt, precis som man gör med penséer.

Fröna håller sig fint i en papperspåse, torrt och svalt.

Du sår sedan i april inomhus och driver upp plantor. Använd såjord och täck inte fröna, bara med lite sand. Ha sådden varmt och ljust tills de gror, skola om i sandblandad blomjord när de går att hantera och flytta svalare och ljust.

Sylvia