Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Doppresent

Hej.
Jag skulle vilja ge en liten flicka en växt att växa med till doppresent. Hon heter Alva och finns det någon växt med det namnet. Gärna en ros.

Tacksam för svar
Jill

Odla Svarar: 

Det är alltid jättesvårt hitta växter med ett visst namn, då det inte finns någon generell databank som listar alla växterna per sortnamn!

Ett sätt är att själv fröså fripollinerade fröer av önskat växtslag som inte är en ren art, och avkomman kan man ju sedan döpa till vad man vill. Så om t.ex. någon av dina trädgårdsrosor har fått ihop det med en okänd "fader" och kommer med grobara fröer, kan du så dem och sedan välja den planta som har vackraste blommor och döpa den till 'Alva'. Tyvärr är detta en mycket tidskrävande procedur, det tar många år.

Tyvärr har jag inte hittat någon ros 'Alva', men en dahlia 'Alva's Surpreme' finns. Bild här.

Jag kan inte presentera något köpställe, kanske kan du söka på nätet?

Finns också en dahlia med namnet 'Alva's Doris' och Alva's Lilac'.

Sylvia