Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Doftschersmin i surjordsbädd

Framför uteplatsen är en hög trist hög och kompakt tujahäck. Framför den vill jag plantera något som livar upp visuellt och doftmässigt i ett surjordsparti. Funderar på en liten magnoliasort, trollhassel, doftschersmin och japansk lönn, där jag vill att magnolian och lönnen ska dominera. Tål doftscherminen sådant sällskap eller ska jag sätta den en bit bort? Blommar den i skuggigt läge? Är doftschersminen mer snabbväxande än de övriga? Finns någon liten sort?

Eva

Odla Svarar: 

Den tål visserligen lätt sur miljö, men för att blomma bra så vill den gärna ha sol, åtminstone en del av dagen. Har du möjlighet så ta den så att den kommer en bit ifrån de andra i den soligaste ändan. Det finns en ny sort av smultronschersmin som heter Philadelphus lemonei 'Mont Blanc' och blir 1-1.5 m hög.

Sylvia