Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 499 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Doften av Poppel

Hej Sylvia!

Kan Du hjälpa mig att få svar på en fråga som jag grunnat på en tid...? Exakt vad är det som doftar så himla gott från Poppeln? Den doftar ju tidigt....innan vare sig blad eller eventuella blommor är synliga. Jag tror mig veta att det är just Poppel jag går förbi på min dagliga promenad och fick det även bekräftat av en tomtägare (med Poppel) häromdagen.Har försökt Googla på detta men inte funnit svar, och bilderna av Poppel gör mig inte klokare.Kan Poppel ha många olika skepnader? Doften är ju så påtaglig och underbar, så jag är förvånad att man inte hört om detta tidigare!!!! Mycket Tacksam För Svar

Vänliga Försommarhälsningar, Anna Naeslund

Odla svarar:

Poppeln doftar även avlövad, då den har hartsklädda vinterknoppar med fjäll i flera våningar. Den doftande hartsen finns där inne i fjällen även när bladen inte har hunnit öppna sig.

Att man inte planterar poppel nära bebyggelse har att göra dels att den har väldigt kraftigt rotsystem som skadar husgrunder och ledningar och tar all vatten från andra växter. Den passar bara där det finns gott om plats, som parker etc. Dessutom skräpar honträden alldeles förfärligt med sina stora, fluffiga hängen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2022 Odla.nu i Sverige AB