Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Död Gräsmatta

Död GräsmattaHej Sylvia.
Vi har byggt nytt hus 2004 och rullade ut 550kvm gräsmatta våren 2005 på en tidigare brukad åkermark. Innan utläggningen som utfördes av en auktoriserad firma så hade jag fräst ner 50 säckar toppdressing och ett fullt lastbilsflak med sand samt en säck blåkorn.

Mattan rullades ut i april och var fin fram till början på sept. Då upptäckte vi 6st ringar och att vi fått rost i mattan? Vi fick konstaterat att ringarna var Häxringar och att dessa var svåra att bli av med. Vi upptäckte också att gräsmattan börja få stora gula partier så vi kontaktade leverantören av gräset samt läggaren som kom ut och titta på gräset. Dom konstatera att den behövde gödas vilket läggaren utförde.

Det så ut som att gräsmattan var på väg att hämta sig sedan kom vintern med massor av snö och nu i början på våren har det regnat mycket. När jag nu tittar och känner på gräset så är det helt grågult och torrt uppe men i botten så är det blöt och när jag drar i det så lossnar tussar!?

Är detta på grund av all väta eller är det normalt på våren? Den kommunala gräsmattan utan för våran tomt är redan på väg att bli grön men inte våran den verkar helt DÖD.

Vi väldigt ledsna och hoppas slippa ta bort vår gula matta och så nytt. För vi har inte råd att rulla ut nytt. Hoppas på svar så att vi och barnen kan leka på en Grön gräsmatta i sommar.

Mvh: Kennet med Familj.
Ps: Sänder även en bild på gräsmattan.

Odla svarar:

Det ser verkligen lite konstig ut men det behöver inte vara kört. Men du skulle nog kontakta anläggaren igen och visa upp mattan innan du med stålkratta kan gå igenom den och ta lös så mycket av det torra gräset som möjligt. Men riv inte lös rötterna, bara! Då kanske gräset kan komma igång att växa. Men som sagt, ta dit anläggaren igen och visa upp innan du gör något, ifall de tar det som ett garantiärende.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB