Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Djur i physialislyktorna

Hej!
Köpte i våras en 15 cd hög physialis peruviana som har vuxit enormt i sommar och nu är en och en halv meter hög. Den har blommat jättebra och det har blivit massor med frukter. Nu när frukterna börjar mogna upptäckte jag att vissa frukter är fulla med djur i utrymmet mellan skalet och frukten! Vissa av frukterna som ännu inte är mogna har även börjat mögla utanpå frukten, men inuti lyktan. Andra frukter är det inget fel på.

Vad beror detta på? Har skött plantan enligt skötselråden, men kan det vara så att plantan var sjuk när jag köpte den? Eller beror det på något annat?

Mela

Odla svarar:

Det du har inne i hyllet är nog någon sorts trips. Du kan inte spruta på frukter som ska ätas, men och andra sidan så är den ju en ettårig växt hos oss, man köper en ny eller drar upp från frö själv på våren om man sparar frön nu. Så ha den nu så länge det varar och låt sedan vintern ta den. Alt. att du klipper ner den och försöker att övervintra.

När du klipper ner så försvinner ju ev. djur och mögel, bara du kollar att dom inte finns på jorden också. Lägg inte det avklippta i komposten, dock!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB