Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Djur i physialislyktorna

Hej!
Köpte i våras en 15 cd hög physialis peruviana som har vuxit enormt i sommar och nu är en och en halv meter hög. Den har blommat jättebra och det har blivit massor med frukter. Nu när frukterna börjar mogna upptäckte jag att vissa frukter är fulla med djur i utrymmet mellan skalet och frukten! Vissa av frukterna som ännu inte är mogna har även börjat mögla utanpå frukten, men inuti lyktan. Andra frukter är det inget fel på.

Vad beror detta på? Har skött plantan enligt skötselråden, men kan det vara så att plantan var sjuk när jag köpte den? Eller beror det på något annat?

Mela

Odla Svarar: 

Det du har inne i hyllet är nog någon sorts trips. Du kan inte spruta på frukter som ska ätas, men och andra sidan så är den ju en ettårig växt hos oss, man köper en ny eller drar upp från frö själv på våren om man sparar frön nu. Så ha den nu så länge det varar och låt sedan vintern ta den. Alt. att du klipper ner den och försöker att övervintra.

När du klipper ner så försvinner ju ev. djur och mögel, bara du kollar att dom inte finns på jorden också. Lägg inte det avklippta i komposten, dock!

Sylvia