Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

För djup plantering

Hej Sylvia!
Vid ett större anläggningsarbete i Nov/Dec -07 fick vi "ärva" grannens ädelsyren, ett vackert träd, ca 2,5 m hög.

Tyvärr så hade anläggarna bråttom. De planterade trädet lite för djupt och försvann med grävskopan innan jag upptäckte skadan. Detta skedde i Nov/Dec och kort därefter frös marken till (vi bor i Stockholm).

Trädet är ca 15-20 cm djupare än vad den var tidigare. Jag tog bort all jord närmast stammen ner till den gamla marknivån.

Jag undrar nu om jag - ifall syrenen överlever flytten - kan permanenta lilla urgrävningen. Eller är det bättre att så fort tjälen gått ur lyfta upp trädet så att det kommer i rätt djup?

Tack på förhand och tack för alla bra tips på siten.
Hälsn
Anna

Odla Svarar: 

Om du gräver rent runt den och det inte är mer än 15-20 cm så klarar den det (om den nu klarade flytten vill säga). Du kan fylla marken runtom med runda stenar som inte stoppar luftcirkulationen men höjer markytan lite så att det inte samlas så mycket skräp där. Du kan också behöva göra ett dräneringsdike om det är lerigt runt om, ifall du märker att vatten samlas där?

Sylvia