Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dillpion

DillpionHejsan!
Efter flera år av längtan efter en dillpion så tog jag på spenderbyxorna och köpte en förra året. Oj, den var dyr! Till en början växte den bra, men så plötsligt så började den vissna ner. Jag var jätteledsen! MEN i våras så kom den tillbaka! Och det var TRE små gröna tuvor! Jag har varit så glad till för några veckor sedan då den ena lilla tuvan började vissna ner och till synes börja dö. Det kommer inga knoppar heller trots att det är varmt och vi vattnar den. Den står på solig plats, den fick kogödsel när vi satte den förra året.

Vad gör jag för fel? Jag vill ju så gärna se om det verkligen är en dillpion eller om det är en herrgårdspion som jag fått (man lär se det på blomknoppens form, har jag förstått).

MVH
Annette

Odla Svarar: 

Man ser det även på bladen, herrgårdspionen har grövre bladflikar. Dillpionen har tunna, trådlika, ja just det, dilliknande blad.

Kolla längst ner på stjälkarna där de möter marken, om det möjligen har drabbats av piongråmögel. Blad- och blomstjälkarna får då en brun, filtliknande röta där nere som får dem att vissna. Ta i så fall snarast bort sådana stjälkar. Du har väl inte planterat för djupt? Basen ska vara precis vid markytan. Man kan också försöka med bekämpning mot gråmögel om man nu hittar något.

Sylvia