Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Den snabbväxlande parksliden

Jag bor i Stockholm och har sommarhus på en skärgårdsö. Jag vill så gärna göra ett försök med den snabbväxande parksliden för att gömma min soptunna! Var får jag tag på den? När ska jag plantera? Och den är väl så tålig och ickekrävande som jag hört?

Ann-Marie

Odla Svarar: 

Jo du, den är sååå tålig och ickekrävande att den snart tar över hela din lilla ö! :-)

Den brukar finnas lite överallt vid avfallsplatser där folk har skippat rötter. Den säljs inte någonstans vad jag vet.

Men jag har ett bättre förslag: Jättebalsamin, Impatiens glandulifera! Växer lika snabbt, är tålig och sprider sig, men till skillnad från parksliden är den lätt att nypa bort där den inte passar, då den är ettårig! Frö finns kanske hos Impecta, men den brukar också finnas lite varstans i diken och liknade.

Sylvia