Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dela Kaprifol

Hej Sylvia!
Jag e nyinflyttad i mitt hus. Det finns inte så mycket blommor, lite misskött trädgård, Men det finns en jättestor Kaprifol som har ett rotsystem på ca 1 kvadratmeter, men den har inte haft något stöd att växa på utan "ligger " på marken och har liksom klättrat på "sig själv" för att ta sig upp. Nu växer den mitt i gräsmattan och min fråga är: Kan jag dela på den så att det blir 2? Kan man flytta den överhuvudtaget, hur ska den växa? Solsida/ halvskugga osv? Tacksam för svar, detta är min första trädgård så jag vet ingenting om nåt och vill ju gärna göra på rätt sätt.

Lillemor 

Odla Svarar: 

Den kan vara svår att dela men du kan ju försöka om du får lös ett rotskott med så pass mycket rötter att du kan plantera det.

Resterande kan du försöka antingen stödja upp med hjälp av en stadig påle att klättra på (måste bindas fast i pålen) eller så friserar du den, gräver upp och flyttar även den biten.

Sylvia