Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dela Agapanthus

Jag har en Afrikas blå lilja som är minst 5 år. Nu är den väldigt stor och det är praktiskt taget bara rötter i krukan. I år har den inte blommat. Nu tänkte jag att jag kunde dela den. Går det och hur gör jag det bäst.

Hälsningar Trädgårdsälskare fr Småland

Odla Svarar: 

Jo, det går ju att dela men det kan vara jobbigt! Det gäller att ta ut den från krukan, lirka lös de olika skotten från varandra med rötterna (det är det som är det jobbiga!) och så plantera om i nya krukor!

I en sådan härva kan det finnas många skott, jag vet, för jag har delat en som stod i en 50 cm diam. kruka! Blev säkert lika många skott som krukan var i diam...

Lycka till!
Sylvia