Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dekorera stenbumlingen

Hejsan!
Vi är nyblivna fritidshusägare. Vi har väl inga större kunskaper om odling eller trädgård - men det ska bli jätteroligt att lära sig, för intresset har vi båda två. Jag fick tips från en kollega om denna sajt. Den kommer vi att följa med intresse.

Vi har en jättestor stenbumling i trädgården, den är jättefin, ca 3 meter hög. Kan du tips om växter att dekorera bumlingen med? Undrar också ifall man kan "gröpa ur" stenen och göra en grillplats i den? Spricker den om man eldar i den? Kan du tipsa om böcker i ämnet?

Mycket tacksamma för svar.
Jana och Roger

Odla Svarar: 

Ingen grotta i stenbumlingen att elda i , den spricker! Men det hade en varit kul idé!

Jag tycker också mycket om stenar, det är härligt med nivåskillnader. Klart du skall utnyttja den genom att låta murgröna och en klematis (gärna Cleatis viticella av någon sort) klättra på den! En kraftigtväxande klätterros skulle säkert också gå bra (kolla min klätterrosartikel i Odlas Arkiv/Tidigare artiklar!). 

Vad sägs om att bygga en "sjö" vid "berget"?
Kolla boken av Helge Lundström: "Sten, vatten, växter".

Mary Moody: "Odla i stenparti".
Gunnar Jansson: "Trädgård för entusiaster". Finns kanske på biblioteket.

Och så passa på och köp Karin Berglunds härliga allmänkloka trädgårdsbok "Bonniers stora bok om Din trädgård".

Sylvia