Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

De nyutslagna bladen skrumpnade

Hejsan!
Har en vinranka i uterum som är ca 6-7 år, den gav som mest ca 50 klasar härliga blålila druvor. Förra våren när den började knoppa och höll på att slå ut så skrumpnade de nyutslagna bladen bort och sen blev det inget mer. Likaså nu i år så har den knoppar som är på gång men det verkar bli likadant. rankan lever ju men tycks inte orka. Den beskars rejält efter förra årets svaghetstecken. Den har fått ny jord i vår. Vad kan det vara för fel?

Mvh Hasse

Odla Svarar: 

Det har varit djup tjäle i år och den kan vara kvar. Om rankan står mot en södervägg blir det varmt och knopparna slår ut. Om det fortfarande är tjäle i marken får inte rankan upp tillräckligt med vatten och då vissnar knopparna.

Göran