Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dataprogram

Jag har trädgård där jag bor, en kolonilott och en sommarstuga. Jag sätter plantor, fröer och delar växter osv... Mitt problem är att jag inte lyckas hålla reda på vad vad jag planterar och var jag planterat. Kan du ge något tips på något dataprogram där jag kan rita in mina trädgårdar och vad jag planterat i alla rabatter och ev. kunna planera nya rabatter.

Cathrine

Odla Svarar: 

Jag kör själv med Excel!
Har kodat mina rabatter på ett enkelt sätt. Jag skriver in vad jag planterat i en viss rabatt, allt eftersom jag gör det. Jag har det latinska namnet som sökord och det svenska i nästa kolumn, så att jag kan sortera växterna i alfabetisk ordning. Skriver också in höjd, färg, blomningstid och när och var jag köpt växten. Den sista, större kolumnen talar om ev. anmärkningar som berör växten.

Vi har ju ett svenskt program som heter Rosenholm trädgårdsdesigner http://www.rosenholm.se/ men jag har inte prövat om det går att göra en liknande lista med hjälp av det, för jag tycker att Excel funkar bra för mig. Däremot kan man rita in hela sin tomt och planera med hjälp av detta program.

Sylvia