Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dahlior i krukor

Hej,
jag har planterat mina dahlior i krukor som jag har i förrådet, nu börjar de bli gröna och min fråga är om jag vågar sätta ut dom på altanen som är åt väster med huset och garageväggen som skydd åt öst och norr, det är även tak. Jag bor i södra småland. Kan de stå ute om man täcker dom över natten?

Irene 

Odla Svarar: 

Tyvärr så vågar jag inte rekommendera det, utan de måste stå frostfritt tills nattfrosten och järnnätterna säkert är förbi. Dahlior är en av de mest frostkänsliga växterna, minsta lilla frostknäpp och det är bara bruna rester kvar... När du väl har planterat ut dem så är det ändå bra att ha en plantskyddsfolie på ett tag, dels mot för mycket sol, dels mot ev. kalla nätter.

Sylvia