Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Cypress i kruka

Hej
Har en cypress i kruka. I vinter stod den bakom huset inlindad i en pläd, och det fungerade bra det var inte sa kallt i vinter. Jag vet egentligen ingenting om cypress. Kan den stå i kruka och hur länge.

Hur förvaras den bäst under vintertiden. Jag bor i västerbottens inland så det kan vara kallt. Ska den stå i sol eller skugga/halvsoligt?

Tacksam för svar
Karin 

Odla Svarar: 

Du kan ha den kvar i sin kruka, bara du byter till en större allt efter behov. Ny jord behöver den också få då och då.

Man kan göra som du gjort, linda in den i isoleringsmaterial och förvara under tak så det inte direkt regnar på den. Husisoleringsmattor passar också bra, liksom att bygga en stor trälåda som man fyller med torra löv och bäddar in den där. Men enklast vore att lyfta in den i ett förråd som håller ett par plusgrader vintern igenom, kanske en lagård eller liknande?

Halvsoligt är bättre än ful sol, särskilt under våren kan den få "solbränna" om den står för soligt.

Sylvia