Crinum powellii

Agnes Sic

Hej!

Jag har köpt två st Crinum powelli på trädgårdsmässan. Hon som sålde de sa att jag ska plantera lökarna liggande dubbelt så djupt som lökens storlek är och att jag kan plantera de ute i rabatten. Jag har läst någonstans att det går inte om man bor i zon 4. Så de är planterade i en stor kruka som står ute på altanen sedan i slutet av april och det händer ingenting. Vad ska jag göra? Hur ofta och hur mycket ska jag vattna?

Tack på förhand!

Agnes

Odla Svarar: 

Aj då, där har försäljaren pratat utan att kolla fakta. De klarar INTE zon 4, de kan klara sig precis under varma vintrar i zon 1. Troligen är det just detta som är boven här, om de har stått ute sedan april, de har nog helt enkelt frusit. Det har ju varit svinkalla perioder med rejäl frost under våren.

Ta nu upp knölarna och kolla hur det ser ut. Ser de friska ut, plantera om dem men ställ INTE dom ute i kylan, utan ha dem inomhus tills det blivit rejält varmt ute. Om du får igång dem så kan du ha dem ute under sommaren men ta in krukan till en frostfri plats innan frosten kommer på hösten.

Mvh Sylvia