Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Cosmos 'Chocolade'

Fick en liten vackert chockladbrun blomplanta i augusti som påstods vara perenn, cosmos, men jag kan bara få fram (på nätet) en cosmos som verkar vara enbart sommarblomma. Vad kan du berätta? Den är verkligen läcker.

Tack
Bitte.

Odla Svarar: 

Det låter som Cosmos 'Chocolade', dvs. chokladcosmos. I och för sig är den perenn, men den klarar inte av våra vintrar. Så du får ta upp den och förvara frostfritt, ungefär som man gör med dahlior. Står den i en kruka, så ta in hela krukan i ett frostfritt förråd e.d. och låt den torka upp. Den har en liten knöl som man sedan planterar om på vårvintern och driver inne tills det är frostfritt ute.

Sylvia