Cosmopolitan-sallat, frö

Gun

Letar frö. Har ni sådana. Mkt god o krispig sallad. Korsning mellan roman- o isbergssallad. 

Odla Svarar: 

Cosmopolitan är en sallatsort med långsmala form, skålformade blad och vacker, grön färg, kallas även bindsallat. Den säljs ofta i matbutiken och importeras till oss eftersom den är en populär sort hos de utländska sallatsodlarna. Den växthusodlas för att lyckas.  

Sallatssorten är ett amerikanskt varumärke, något sortnamn kan inte hittas. I princip kan sorten saluföras med 'Cosmopolitan' som sortnamn (i USA hade man säkert opponerat sig), men SKUD valde att editera namnet som varumärke/handelsbeteckning.

Beskrivningen i ett sorttest säger att den uppstått efter öppen-pollinering, men inte  vilken sort som varit mor. Den skulle möjligen kunna klassas som en bindsallat, men SKUD valde att (liksom för 'Metropolitan') lägga in den direkt under Lactuca sativa

Vi har inte frö till denna sort. Men testa vår huvudsallatsblandning, där en mycket liknande korsning till romansallat är med, troligen 'Little Gem'. Kolla gärna även romansallat Sweetheart

Har ej heller lyckats hitta 'Cosmopolitan' som frö hos någon annan svensk fröfirma, men därmed inte sagt att den inte kan finnas hos någon.

Sylvia