Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Clivia

Jag har flera Clivior som blommar varje år, men i år så slår blommorna ut neri i bladrosetten, det blir ingen stängel. Vad är det för fel?

Mvh
Siw

Odla Svarar: 

Clivia eller mönjelilja vill stå trångt i krukan för att blomma bra, de äldre plantorna planteras om med några års mellanrum.

Den sägs blomma bäst i väst- eller österfönster och med relativt hög luftfuktighet. Den kan stå ute i halvskugga under sommaren.

Den behöver dessutom få vila i ca 15 grader under vintern. Då skall den inte ha någon näring alls och bara ytterst lite vatten. Mellan april och oktober ska den näringsvattnas och stå ljusare, men inte i direkt sol.

Att blommorna stannar nere i bladrosetten är en vanlig åkomma, den visar sitt missnöje för någonting som inte stämmer för den.

Sylvia