Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Clematis vill ej ha rotkonkurens

Clematisen växer så det brakar och de andra växterna med, men min Clematis har nu fått "ljusgrön/gul/brun" flammiga blad och det är bara de nedersta bladparen.

Hej!
Har hört att Clematis ej vill ha rotkonkurens och vill ej ha sol på rötterna.

Vad tror du om Clematis / Pentunia /Hänglobelia?

Har en jättekruka med dessa blandade på min balkong. Satte dem tillsammans efter ha frågat i handelsträdgården om de fungerade ihop och det skulle de göra.

Clematisen växer så det brakar och de andra växterna med, men min Clematis har nu fått "ljusgrön/gul/brun" flammiga blad och det är bara de nedersta bladparen. Övriga blad mår prima.

Kan dessa missfärgningar bero på växtkombinationen, eller för mkt vatten? Kan det vara skadedjur?

Om det är kombinationen av blommorna, kan jag dela dem nu? Clematisen är nu ca 2m hög.

M.v.h.
Charlotte

Odla Svarar: 

När det gäller dessa växter så ska det gå bra, eftersom de inte har djupa rötter som tränger ner och konkurrerar med klematisen om godbitarna. Men gulnandet kan bero på näringsbrist ändå, klematis är mycket näringskrävande. Gödselvattna gärna varje vecka. Men annars spelar det inte så stor roll om några av de nedersta bladen gulnar och faller av, om den annars mår bra.

Sylvia