Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Clematis 'Ernest Markham'

Hej
Jag har köpt en Clematis (Ernest Markham) som jag har planterat i en stor kruka och denna har jag i sin tur placerat i mitten av ett träd med 5 tjocka stammar och några tunnare. Tänkte mig att den fina blomman skulle få klänga i trädstammarna och ge lite fin färg i min trädgård och piffa upp trädstammarna.

Fungerar det att sedan skära ner Clematisen till hösten så pass att jag kan få loss den ur trädet och kan sätta ner Clematisen i jorden i rabatten över vintern?

Eller ännu hellre, kan jag ha den kvar i krukan över vintern? Hur stor är risken att krukan spricker? Ska man ha någon särskild kruka? Går det bra att övervintra i krukan om man sätter ner krukan i en plastsäck och stoppar i en massa tidningspapper runt om? Fick det tipset av en närstående.

Tacksam för svar.
Mvh / Iréne

Odla Svarar: 

Om det går att övervintra den i kruka beror lite på var du bor någonstans. Jag har haft flera klematis i krukor över vintern och det går bra utan några vidare arrangemang, men jag bor ju visserligen i zon 1. Jag lyfter bara krukorna intill husväggen i lä och så att det inte direkt regnar i dem.

Krukan ska vara stor, minst 40 cm i diam., gärna ännu större. Den ska ju också vara vinterhärdig förstås, så terrakotta går inte, däremot stengods och plast.

Sedan kan du göra som din närstående säger eller också kan du ha torra löv eller frigolitchips i säcken du stoppar krukan i. Tänk på att det ska vara luftigt, klematisen ska kunna andas och få lite fuktighet när det är blidväder. Alltså ingen hopbunden säckmun.

Alternativet är att gräva ner hela krukan i trädgården och täcka ytjorden med löv, sand etc. När marken har tinat, gräver man upp den igen.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.