Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Clematis, änglatrumpeter och taklök

Hej!
Jag har för första gången i mitt liv odlat annat än sommarblommor på min balkong. Hur ska jag vinterförvara dessa? Jag har en clematis, 2 st änglatrumpeter, taklök i en liten kruka samt lavendelplantor. Kan man övervintra pelargoner? Hur för man i så fall? Jag bor i Skellefteå, zon 5-6.

Balkongen är i söderläge, men det hjälper inte mycket på vintern. Det enda förvaringsutrymme jag har förutom lägenheten är en källare som är helt mörk utan fönster och som är sval - kanske 15 grader. Har även ett par murgrönor, men dom kan man väl bara ta in?

Hoppas på svar från dej!
Hälsningar Lena

Odla Svarar: 

Det är säkrast att ta in alla dessa, då det är osäkert i zon 5-6 om de klarar kylan annars. Källaren låter annars bra men det är lite för varmt där - går värmen att sänka? Du får under vintern kolla dina växter då och då så de inte blir helt torra, men ge bara pyttelite vatten åt gången, de ska inte heller börja växa lååånga bleka rankor!

Murgrönan kan du ta in, men kolla så du inte får in spinn också! De förökar sig lätt i den torra inomhusluften.

Om pelargoner kan du läsa här: http://www.odla.nu/artiklar/pelargoner.shtml

Sylvia