Citrusträd som tappat alla blad!

Cajsa Lundberg

Hej vi har ett stort citrusträd som stått flera år i vårt glasade uterum där det aldrig går under 12 grader. Trädet har ofta tappat mkt blad men det har kommit nya direkt och blommat regelbundet o gett frukt. Det får stå ute på sommaren vilket det trivs med. Nu fick det ull-löss så jag sprutade trädet samt satte i "pinnar" mot ohyra/ ulllöss i jorden. Nu faller alla blad och trädet är helt kalt o ser dött ut.. Vad har jag gjort för fel ? Det får vatten regelbundet och har inte fryst ned. Kommer det igen? "Ledsen"

Odla Svarar: 

Hej,

det är svårt att se eftersom du inte skickade med någon bild. Har du sprutat trädet samtidigt som du behandlat med pinnarna? Det kan bli alldeles för mycket bekämpningsmedel för trädet att mäkta med. Om du skrapar lite med nageln på stammen så kan du kolla om det lever, om det är grönt så lever det fortfarande men om det är brunt så är det tyvärr kört.

Du behöver heller inte vattna trädet så mycket, speciellt inte om baden ramlar av. Ofta vattnar vi ihjäl våra plantor än torkar ihjäl dem. Under vintern ska den ha sparsamt med vatten. Om du ser att trädet lever hade jag planterat om den i fin jord nu som denna http://shop.odla.nu/index.php/weibulls-medelhavsjord-8l.html för att få en fräsch start.

//Anna theorin