Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Citrusträd, döende

Hej!
Köpte för 1 månad sedan ett citrusträd. (APELSINTRÄD) min katt råkade välta ner det så att ett par grenar plus apelsinbollar trillade av.

Idag har trädet tappat de flesta bladen, ser inte alls välmående ut men har visserligen frukt kvar. Förut var den full med gröna blad och såg frisk ut.

Den får vatten ca varannan dag, står på ett bord i anslutning till fönster i ganska varmt rum (ca 25 grader), vad ska jag göra för att trädet ska trivas?

Hanna

Odla Svarar: 

Problemet är nog att den kom från ett idealiskt växthusklimat till ett torrt hemklimat, så den gillade inte ändringen. I växthuset har den mycket ljus och sval, fuktig luft, i ett boningsrum är det varmt, torrt och mindre ljust. Om du kan ha den ute på altanen eller liknande, så kanske den piggnar till igen, om inte skadan har gått för långt. Men ta inte ut den helt plötsligt, den får vänja sig sakta nu när den har kommit in i värmen. Ta ut den några timmar först, ställ i skuggan i början. Öka tiden och flytta den ljusare, tills den kan stå ute dygnet runt. Akta den dock för ev. järnnätter = sen nattfrost! Passa med vatten och gödsla, ev. behöver den en större kruka också.

Sylvia