Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Citrusträd (Calamondino)

Hej!
Jag har sedan ett par år ett citrusträd (inomhus), som jag i våras planterade om med ny jord. Vattnar den lite varannan dag och ger Blomstra en gång per vecka. Den är placerad i ett sydfönster, men i somras fick den stå på bordet på altan på sydsidan av huset. Efter sommarens utevistelse har den formligen exploderat med blommor, många föll av, men nu bär den ca 25 små fruktanlag. Jag antar att den inte orkar bära så många frukter, utan att grenarna knäcks.

Hur gör jag? Ska jag ta bort ett antal fruktanlag eller kan jag låta dem sitta kvar och växa och mogna allihopa? Trädet är endast 35 cm högt ovanför krukkanten.

Tack på förhand för svar!
Vänligen
Britta

Odla Svarar: 

Calamondin får små frukter, så den orkar nog bära dem. Men du får hålla ett öga på grenarna. Ser det ut att bli för tungt kan du placera en Y-formad grenklyka som stöd. Du kan också äta upp frukterna allt eftersom de mognar, alla mognar ju inte samtidigt. De är dock ganska sura!

Lycka till!
Sylvia