Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Citronmeliss tar över landet

Hej Håkan!
Vi flyttade in i ett hus förra vintern och under sommaren var det mycket intressant att se vad som kom upp ur jorden i trädgården. I ena hörnet av ett trädgårdsland stod en stor buske som visade sig vara citronmeliss. Ju längre sommaren led visade sig att den spred sig något oerhört och det kom upp små plantor precis överallt, inklusive ur gräsmattan! Då jag försökte gräva upp busken och alla dess små "avkommor" verkar det som om det är ett enda stort rotsystem med väldigt hårda och sega rötter som var svåra att gräva upp.

Har du några tips om hur man blir av med citronmeliss?

Tack på förhand!
Med vänliga hälsningar
Sussi

Odla Svarar: 

Hej!
Citronmelissen växer ofta kraftigt, men den är inte lika svår att bli av med som myntorna. Jag skulle helt enkelt trötta ut den genom att gräva upp så mycket som möjligt och sedan rycka eller hacka bort så fort något litet blad visar sig. Det tar lång tid, men det brukar fungera, så hav tröst.

Hälsningar
Håkan Pettersson