Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Citrondoftande bladväxt

Trinidadtimjan, Thymus vulgaris 'Trinidad'För en del år sedan fick jag ett skott av en grön växt från en väninna, som kallade växten för Trinidadtimjan. Den är grön, snabbväxande, kan bilda mycket långa stänglar och har ganska tjocka, citronmelissliknande blad som avger en stark citrondoft när man tar på dem. Jag har aldrig sett den blomma trots att jag haft den i många år. Den är ätbar; eftersom där den har en saftig, syrlig smak, så brukar jag använda den i sallader. Jag har försökt ta reda på vad detta är för växt, men hittar inte namnet Trinidadtimjan någonstans.

Kan ni säga mig vad det här är för något och gärna något som man kan använda den till förutom sallader?

Annika

Odla Svarar: 

Trinidadtimjan, Thymus vulgaris 'Trinidad', används precis som vilken annan timjan som helst. Det finns massor med timjanrecept om man söker på någon matsajt.

Om du har den ute under sommaren, så kan den komma med små, ljuslila blommor också. Men våra vintrar tål den tyvärr inte.

Sylvia