Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Cinetti

Hej!
Jag köpte en jättefin växt på Trädgårdsmässan i Älvsjö med lysande blå blommor. Den hette Cinetti, och var enligt säljaren en släkting till cineraria. Jag har sökt på nätet, men inte hittat någonting.

Känner du till cinetti? Vet du något mer om skötsel?

Tack på förhand!
Mvh Lisbet

Odla Svarar: 

Pericallis x hybrida 'Senetti' är en tämligen ny krukväxt hos oss. Den är alldeles riktigt en släkting till cineraria och sköts ungefär på samma sätt.

Placeras ljust i normal rumstemperatur inomhus, ute kan den gott stå på altan eller dylikt. Får inte torka ut, vattna så att den har jämn fuktighet.

Gödsla en gång per vecka. Efter första blomningen klipps den ned till 10-15 cm höjd och så efter 4-6 veckor kommer det förhoppningsvis nya blommor. Den är inte så känslig som de tidigare innesorterna av cineraria, men inte så jämn i växten som de utan blir mer luftig och större.

Sylvia