Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Chili

Hej Håkan,
Mycket intressant fanns bland frågor och svar om chili...

Jag har själv odlat olika sorter i flera år men har gått bet på en sak! Jag har fortfarande inte fått en klar bild över de olika sorterna. Jag började odla något som ser ut som habanero men kallades gambiansk peppar, har även provat piri piri, habanero, birds eye chili! Sen finns det ju även spansk peppar, fefferoni, pepperoni... Hur många sorter som helst! Vet du någon bra bok om detta. Med bild och text som beskriver de olika pepparsorterna, var de kommer ifrån etc.

Sen en liten fråga till:
 
Historiskt sett har vi i Sverige saltat vår mat för att den ska hålla sig längre. Numera saltar vi måttligt för att maten blir godare. Finns det en liknande anledning till att man i t.ex. Asien och Afrika har kryddat sina rätter med stark peppar? En rätt med mycket peppar i blir ju bara stark, inte godare... Idag är det exotiskt för oss men det måste finnas en anledning till att man började använda peppar?

mvh
/Gustav

Odla Svarar: 

Hej!
Du behöver faktiskt inte köpa någon bok, utan leta efter "chile head" med en sökmotor på Internet. Det finns massor av information att hämta.

Det är helt riktigt att ju varmare klimat desto starkare kryddor. Kryddorna har alltså även till syfte att vara bakteriedödande.

Håkan