Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Chaplins pink

Hej!
Jag köpte en Chaplins Pink climber som nu är ett år. Jag har den klättrande på balkongen. Jag bor i Göteborg. Det följde inte med några skötselråd så nu undrar jag om du kan vara vänlig & ge mig det. Kan den övervintra på balkongen om jag täcker krukan med frigolit & tidningspapper? Hur mycket vatten ska den ha under vintern? Ska jag klippa ner den till våren? Hur mycket? Ska jag i så fall sköta om den på något speciellt sätt efter nedklippningen?

Tacksam för svar.
Alva

Odla svarar:

Den kan säkert övervintra på balkongen i Göteborg. Du kan placera krukan i en stor frigolitlåda (Bauhaus hade sådana åtminstone förr) och täcka jorden med isolerull e.d. under den kallaste perioden, men vi har ju sällan några längre frostperioder här. Låt det inte regna i krukan, stillastående vatten under vintertid är förödande! Men kolla då och då när det är plusgrader ute så att den inte helt torkar ut heller. Täck gärna själva rosen med juteväv mot vårsolen sedan i februari-mars så den inte vaknar för tidigt.

På våren tar du bort ev. döda grenar och snyggar till den, kortar in för långa spjut etc, men den ska inte klippas ner så mycket eftersom den ju ska klättra!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB