Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Camelia

CameliaHej Sylvia!
Har letat i frågor och svar om Camelia men inte hittat någon fråga som gett mej svar.

Jag undrar vilken typ av kruka som är bäst till Camelian, lerkruka eller plast? Jag undrar också över jord till min Camelia, går det att använda Simontorps planteringsjord med iblandning av wermekulit? Eller ska jag blanda i torv i jorden, går det då att använda vanlig "blomjord" dom brukar vara baserade på enbart torv berikad med gödsel, syns på strukturen. Eller finns det speciell jord för kalkskyende blommor att köpa i lagom förpackningar?

Jag vill försöka klara min nyinköpta Camelia och jag är medveten om att den inte är lätt.

Mvh!
Anja

Odla Svarar: 

Visst finns det svårigheter att odla kamelia och det svåra är att den vill ha en vintertemperatur på 5-15 grader och mycket ljus, dock utan direkt solsken. Så det kan vara svårt att ordna utan ett "vinterbonat" uterum e.d. Den kan står utomhus på norrsidan på sommaren, helst under tak.

Den är en surjordsväxt, så därför kan du använda rododendronjord till att plantera om, helst i lerkruka. Blommande eller knoppiga plantor bör man inte vrida, den ska ha ensidigt ljus från ett fönster, för blommorna vänder sig mot ljuset och vänder man den då, skruvar de av sig själva och faller av. Så du bör inte plantera om ifall den just blommar som det ser ut på bilden. Jättefin! Plantera om och klipp ev. lite direkt efter blomningen.

Kamelior får aldrig torka ut helt men ska inte heller vara genomblöta.Vattna helst med regnvatten eller vatten från en kalkfri brunn e.d. Gödsla gärna med Biobac.

Sylvia