Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Calamondin

Hej Sylvia !
Har en Calamondin som jag har haft ute hela sommaren som har blommar vuxit där är jätte många frukter på, eftersom det börjar bli kallare får jag ta in den så snart det blir sämre väder jag skulle vilja ha ett råd var jag skall sätta den, om den skall flyttas in i rumstemperatur eller i garaget och hur mycket vatten den skall ha jag har duschat den hela sommaren skall jag fortsätta med det ?

Har en fråga till det gäller min palm Phoenix roebelenii som har den stått ute i sommar förvisso har där blivit lite brunt på bladen men det är nog inte så konstigt i sol och starka vindar men den ser ut att må bra det kommer nya skott hela tiden har duschats regelbundet fått mycket vatten långtidsvärkande näring, skall också tas in snart hur skall jag göra då skall den först in i garage/ förråd eller kan jag ta in den direkt? Planterade om den i våras i större kruka när jag tog ut den behöver jag göra något nu skall jag ge mer näring eller vänta till våren?

Tacksam för svar
Hälsningar BM

Odla svarar:

Säkert mår både din calamondin och palm bäst av att komma inomhus och det fort, innan det blir nattfrost! Har du möjlighet att ta in växterna till ett "mellanläge", alltså ha dem ljust men svalt (men något varmare än det är ute) i något utrymme så att de får sakta vänja sig till varmare läge?

Försök sedan placera dem så svalt inomhus (ca 15-17 grader) och ljust du kan, gärna med en lysrörslampa ovanpå. Fortsätt gärna med att duscha den, gärna med rumsvarmt regnvatten.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB